Sprawdzi się na imprezach jako przekąska jak i dla dzieci niejadków.
Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche.
SKŁADNIKI:
- filety drobiowe 4 szt.
- sól 1 łyżeczka
- chili 1/2 łyżeczki
- pieprz mielony 1/3 łyżeczki
- czosnek granulowany 1 łyżeczka
- wiórki kokosowe 100 gram
- jaja 2 szt.
- olej do smażenia
- Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski. Przyprawić solą, pieprzem, chili i czosnkiem. Wstawić do lodówki na noc.
- Jaja rozkłócić. Zamarynowane filety zanurzyć w jajach, potem obtoczyć w wiórkach.
- Na patelni rozgrzać olej, zanurzyć filety i smażyć na złoty kolor.
- Odsączyć na ręczniku papierowym.
Uwielbiam takie nietypowe połączenia! :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ta panierka z kokosem ! Musi być świetne, chrupiące i aromatyczne :)
OdpowiedzUsuńOwszem ! Warte wypróbowania :)
Usuń