SKŁADNIKI:
- schab bez kości 700 gram
- szpinak świeży 50 gram
- pomidory suszone w zalewie 150 gram
- boczek parzony wędzony 4 długie plastry
- sól 2 łyżki
- papryka słodka mielona 2 łyżki
- pieprz mielony 1/2 łyżeczki
- koper suszony 1 łyżka
- olej do smażenia
- Schab myjemy i osuszamy. Rozcinamy go tak, aby powstał duży płat mięsa. Lekko go "bijemy" tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem, koprem i papryką. Zwijamy w roladę i odstawiamy na noc do lodówki.
- Mięso odwijamy i układamy po całości szpinak. Na to boczek w niewielkich odstępach, a w tych odstępach układamy pokrojone pomidory suszone. Zwijamy roladę. Ciasno związujemy sznurkiem.
- Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy roladę z każdej strony. Przekładamy do brytfanki wysmarowanej olejem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut. Potem zmniejszamy do 160 i pieczemy jeszcze 35-40 minut.
Pysznie tutaj! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie http://wkuchniuoli.blogspot.dk