Jeśli Was ciekawi jak smakuje rolada szpinakowa to polecam spróbować ! Rolada dzięki zawartości szpinaku ma piękną, wiosenną barwę zieleni. Kolor zielony kojarzy się tylko i wyłącznie z wiosną, z rozwijającymi się liśćmi drzew, kwiatów i krzewów. Ten kolor koi nasze oczy. Chcemy czuć zapach wiosny ! Rolada to wyśmienita przekąska z kolorowym i kremowym wnętrzem. Przywołajmy więc te ciepłe dni takimi o to potrawami. Buzia się śmieje, oczy się cieszą, gdy widzą takie dania, aż szkoda próbować.
PRZEPIS
Rolada
PRZEPIS
Rolada
- szpinak rozdrobniony Hortex 5 łyżek ( rozmrożony )
- śmietanka 12 % 1/2 szkl.
- jaja 3 szt.
- mąka 5 łyżek
- sól szczypta
W misie blendera umieścić jaja, śmietankę i dobrze odsączony z wody szpinak. Zmiksować. Dodać przesianą mąkę oraz sól i ponownie zmiksować. Gotową masę wylać na blachę z piekarnika wyłożoną pergaminem i piec ok. 10 min. w 180 stopniach.
Wyciągnąć do ostygnięcia.
Farsz
- serek naturalny kanapkowy 300 g.
- papryka żółta 1 szt.
- papryka zielona 1 szt.
- papryka czerwona 1 szt.
- rzodkiewki 3-4 szt.
- natka pietruszki 2 łyżki ( posiekana )
- koperek świeży 2 łodyżki
- sól i pieprz szczypta
Serek przełożyć do miski. Papryki obrać ze skórki i bardzo drobno pokroić w kostkę. Rzodkiewkę pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Wszystkie składniki dodać do misy z serkiem i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na ostygnięte ciasto wyłożyć równomiernie serek. Zwinąć roladę, usuwając pergamin. Gotowe danie wstawić do lodówki.
prezentuje się przewspaniale! :)
OdpowiedzUsuńMnie również cieszy oko! Super!
OdpowiedzUsuńAhaa, its nice dialogue regarding this article here at this weblog, I have read all
OdpowiedzUsuńthat, so at this time me aso colmmenting here.
I have been surfing on-line greatter than three hours these days, but I
OdpowiedzUsuńnever found any fascinmating article like yours. It is pretty value sufficient for me.
In my view, if all webmasyers and bloggers made excellent content material as
you did, the web shall be a loot more helpful than ever before.