4 stycznia 2018

NUGGETSY RYBNE






RYBNE NUGGETSY
Małe, cudowne nuggetsiki <3 Trzeba rybkę jeść, bo rybka zdrowa jest ! Nawet w takiej formie. Idealne dla maluszków. Proste w przygotowaniu. Ryba 100 %. 

~~PRZEPIS~~
  • filet z dorsza 2 duże płaty ( norweski )
  • jajko
  • sól 1 łyżeczka
  • koperek świeży 1 łyżka lub suszony
  • marchewka 1/2 szt. 
  • cebula 1/2 szt. 
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • bułka tarta 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania


Przygotowanie: Usunąć ości z filetów z dorsza.  Rybę pokroić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i koperek. Marchewkę obrać i bardzo drobno posiekać ( można zetrzeć na tarce o drobnych oczkach ), dodać do ryby. Cebulę obrać i posiekać. Zarumienić na oleju. Dodać do ryby. Wszystko dobrze wymieszać. Uformować malutkie kotleciki/ nuggetsiki ( najlepiej zwilżyć dłonie ). Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. 
Podawać z dipem ziołowym lub czosnkowym. 

1 komentarz:

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia