PASTA Z JAJEK Z BEKONEM
Najzwyklejsza pasta z jajek z lekką, wędzoną nutą. Smaczna, prosta i tania. Powstała na wzór kupnej.
Nie potrzeba wiele składników, a pasta starczy na kilka dni na pożywne śniadanie.
Najlepiej smakuje posypana szczypiorkiem. Bez ulepszaczy i barwników :)
~~SKŁADNIKI~~
- jaja ugotowane na twardo 7 szt.
- boczek wędzony w kostce 100 g.
- majonez 3 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- szczypiorek drobny 3- 4 łyżki ( posiekany )
- chrzan KRAKUS 1 łyżeczka
~~METODA~~
Bekon podsmażamy na patelni na małym ogniu, aby tłuszczyk wytopił się.
Jaja kroimy na ćwiartki i umieszczamy w misie blendera lub malaksera. Dodajemy majonez, sol, pieprz, chrzan i miksujemy na gładką masę. Dodajemy szczypior i bekon. Mieszamy i umieszczamy w lodówce. Pasta idealna na kanapki.
#krakus
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.