29 lipca 2017

PASTA Z JAJEK Z BEKONEM




PASTA Z JAJEK Z BEKONEM

Najzwyklejsza pasta z jajek z lekką, wędzoną nutą. Smaczna, prosta i tania. Powstała na wzór kupnej.
Nie potrzeba wiele składników, a pasta starczy na kilka dni na pożywne śniadanie. 
Najlepiej smakuje posypana szczypiorkiem. Bez ulepszaczy i barwników :)

~~SKŁADNIKI~~
  • jaja ugotowane na twardo 7 szt.
  • boczek wędzony w kostce 100 g. 
  • majonez 3 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek drobny 3- 4 łyżki ( posiekany )
  • chrzan KRAKUS 1 łyżeczka
~~METODA~~

Bekon podsmażamy na patelni na małym ogniu, aby tłuszczyk wytopił się. 
Jaja kroimy na ćwiartki i umieszczamy w misie blendera lub malaksera. Dodajemy majonez, sol, pieprz, chrzan i miksujemy na gładką masę. Dodajemy szczypior i bekon. Mieszamy i umieszczamy w lodówce. Pasta idealna na kanapki. 

#krakus 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia