FASOLOWE BROWNIE CZEKOLADOWE
Jedno z najbardziej wilgotnych ciast jakie jadłam. Niesamowicie kremowe, ciężkie i mokre. Ciasto jest bez mąki, a cały sekret tkwi w fasolce, która zawiera dużo skrobi. Nie zawiera również cukru. Słodzikiem są banany i daktyle, więc są to naturalne cukry. Niczego nie brakuje w smaku, a fasola jest nie wyczuwalna. Gdyby ktoś zapytał mnie czym jest zastąpiona mąka, to w życiu bym nie zgadła. Zdrowsza wersja dla każdego.
~~SKŁADNIKI~~
~~SKŁADNIKI~~
- czerwona fasola z puszki 2 puszki
- dojrzałe banany 2 szt.
- daktyle suszone 100 g.
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- jaja 4 szt.
- kakao prawdziwe 6 łyżek
- olej 6 łyżek
~~METODA~~
Fasole odsączamy. Umieszczamy w misie blendera. Dodajemy pokrojone na plastry banany i jaja. Miksujemy blenderem. Dodajemy zmiksowane blenderem daktyle, kakao, olej i proszek do pieczenia. Ponownie miksujemy blenderem, aż masa będzie jednolita i bez grudek. Przelewamy do wyłożonej pergaminem formy 25x30 cm. i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok. 35- 40 minut. Ciasto powinno lekko popękać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.