29 lipca 2017

FASOLOWE BROWNIE CZEKOLADOWE ( BEZ MĄKI I CUKRU )






FASOLOWE BROWNIE CZEKOLADOWE
Jedno z najbardziej wilgotnych ciast jakie jadłam. Niesamowicie kremowe, ciężkie i mokre. Ciasto jest bez mąki, a cały sekret tkwi w fasolce, która zawiera dużo skrobi. Nie zawiera również cukru. Słodzikiem są banany i daktyle, więc są to naturalne cukry. Niczego nie brakuje w smaku, a fasola jest nie wyczuwalna. Gdyby ktoś zapytał mnie czym jest zastąpiona mąka, to w życiu bym nie zgadła.  Zdrowsza wersja dla każdego.

~~SKŁADNIKI~~
  • czerwona fasola z puszki 2 puszki
  • dojrzałe banany 2 szt.
  • daktyle suszone 100 g.
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • jaja 4 szt.
  • kakao prawdziwe 6 łyżek
  • olej 6 łyżek

~~METODA~~

Fasole odsączamy. Umieszczamy w misie blendera. Dodajemy pokrojone na plastry banany i jaja. Miksujemy blenderem. Dodajemy zmiksowane blenderem daktyle, kakao, olej i proszek do pieczenia. Ponownie miksujemy blenderem, aż masa będzie jednolita i bez grudek. Przelewamy do wyłożonej pergaminem formy 25x30 cm. i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok. 35- 40 minut. Ciasto powinno lekko popękać. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia