MEDALIONY DROBIOWE
Medaliony to bardzo smaczne kotleciki. Kotleciki, które w środku są soczyste, a na zewnątrz chrupiące. Jednak to nie są kotlety mielone. Takimi będą zajadać się dzieci, bo przypominają nuggetsy. Nikt się im nie oprze. Prosty przepis, a smaczny.
~~SKŁADNIKI~~
- mięso gulaszowe drobiowe ok. 400 g.
- żółtko z 1 jaja
- ząbek czosnku drobno posiekany
- majeranek 1 łyżeczka
- sól peklowa 1/2 łyżeczki
- przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
- pieprz 1/4 łyżeczki
- bułka tarta 2 łyżki
- bułka tarta kukurydziana do obtoczenia
- olej rzepakowy do smażenia
~~METODA~~
Mięso zmielić w maszynce do mielenia. Doprawić czosnkiem, majerankiem, pieprzem, solą, przyprawą uniwersalną. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na noc lub conajmniej kilka godzin.
Na następny dzień dodać żółtko i bułkę tartą. Dokładnie wymasować. Na wilgotne dłonie nabierać mięso. Mocno spłaszczyć i obtoczyć w bułce tartej kukurydzianej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Fajna propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuńI do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
OdpowiedzUsuńI don't know who you are but certainnly you arre goping to a famous blogbger if you are not already ;) Cheers!