Kruche i mocno czekoladowe ciasteczka. Brownie to ciasto, które wyjdzie każdemu. Tak samo jest z ciasteczkami. Jedynie można je zbyt mocno spiec i będą czarne :D.
Szybkie i proste dla łasuchów czekolady.
SKŁADNIKI:
- mąka pszenna 100 g.
- czekolada mleczna 100 g.
- czekolada gorzka 70 % 100 g.
- jaja 3 szt.
- cukier waniliowy 1 op.
- masło orzechowe 2 łyżki
- masło 120 g.
METODA:
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej razem z pokrojonym w kostkę masłem i masłem orzechowym. Gdy masa lekko ostygnie dodać roztrzepane jaja i cukry. Następnie przesianą mąkę i razem wszystko wymieszać.
Ciasto przelać do małych foremek ( np. silikonowych) do babeczek. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni ( bez termoobiegu ) ok. 10-20 min. w zależności od wielkości foremek jakie mamy i piekarnika. Ciastka powinny być lekko popękane na wierzchu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.