31 grudnia 2016

CIASTECZKA BABECZKI BROWNIE






Kruche i mocno czekoladowe ciasteczka. Brownie to ciasto, które wyjdzie każdemu. Tak samo jest z ciasteczkami. Jedynie można je zbyt mocno spiec i będą czarne :D. 
Szybkie i proste dla łasuchów czekolady. 

SKŁADNIKI:
  • mąka pszenna 100 g. 
  • czekolada mleczna 100 g.
  • czekolada gorzka 70 % 100 g.
  • jaja 3 szt.
  • cukier waniliowy 1 op.
  • masło orzechowe 2 łyżki 
  • masło 120 g. 

METODA:

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej razem z pokrojonym w kostkę masłem i masłem orzechowym. Gdy masa lekko ostygnie dodać roztrzepane jaja i cukry.  Następnie przesianą mąkę i razem wszystko wymieszać. 
Ciasto przelać do małych foremek ( np. silikonowych) do babeczek. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni ( bez termoobiegu ) ok. 10-20 min. w zależności od wielkości foremek jakie mamy i piekarnika. Ciastka powinny być lekko popękane na wierzchu.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia