Składniki:
- tuńczyk w wodzie z puszki ( lub w oleju ) 2 puszki
- jaja ugotowane na twardo 3 szt.
- ogórek kiszony 2 szt.
- koperek świeży siekany 2 łyżki
- majonez 3 łyżki
- tabasco 6 kropel
- ketchup pikantny 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
Metoda:
Tuńczyka odsączyć z wody (oleju), umieścić w misce. Rozdrobnić widelcem. Jaja i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać do tuńczyka. Majonez, tabasco, ketchup wymieszać razem ze sobą, aż powstanie jednolity sos. Wlać do tuńczyka. Wymieszać. Wsypać koperek i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.