23 maja 2016

PASTA Z TUNCZYKA

Zdrowe ryby trzeba jeść. Nie może zabraknąć ich w naszej codziennej diecie ze względu na kwasy Omega 3. Można przygotowywać je w różnej postaci. Jedną z nich jest pasta, czyli smarowidło na kanapki. Dodatki to już kwestia gustu. Zazwyczaj to jest majonez, musztarda, ogórek konserwowy, kiszony, papryka lub jaja na twardo. Moja pasta jest nieco ostra, ale nie przesadnie. 





Składniki:

  • tuńczyk w wodzie z puszki ( lub w oleju ) 2 puszki
  • jaja ugotowane na twardo 3 szt. 
  • ogórek kiszony 2 szt. 
  • koperek świeży siekany 2 łyżki
  • majonez 3 łyżki 
  • tabasco 6 kropel
  • ketchup pikantny 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku   

Metoda:
Tuńczyka odsączyć z wody (oleju), umieścić w misce. Rozdrobnić widelcem. Jaja i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać do tuńczyka. Majonez, tabasco, ketchup wymieszać razem ze sobą, aż powstanie jednolity sos. Wlać do tuńczyka. Wymieszać. Wsypać koperek i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia