5 lutego 2016

PESTO Z BAZYLII

Proste, szybkie, domowe i bez konserwantów pesto :)







SKŁADNIKI:
  • bazylia świeża pęk ( 1 doniczka )
  • czosnek 2 ząbki
  • sól i pieprz do smaku
  • orzechy ziemne 50 gram
  • sok z 1/2 cytryny
  • cukier 1/2 łyżeczki lub do smaku
  • oliwa z oliwek 1/2 szkl.
METODA:

Listki bazylii umyć, osuszyć i umieścić w blenderze. Dodać pozostałe wszystkie składniki i zmiksować. Przelać do słoiczka. 

1 komentarz:

  1. Uwielbiam pesto ! Nie tylko dobre do makaronu, ale lubię je traktować jako dodatek do mięsa :}

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia