Składniki:
- schab bez kości 10 grubych plastrów
- sól do oprószenia
- papryka słodka mielona 3-4 łyżki
- olej do smażenia
- bulion drobiowy 600 ml.
- przecier pomidorowy 1 mały słoiczek
- cukier 1 łyżka
- pieprz do smaku
- mąka 1.5 łyżki
- sól do smaku
- papryka konserwowa 1 słoik
- ogórek konserwowy 4-5 szt.
- dymka szczypiorku
- smażona cebula w kostce 1 kostka
Metoda:
- Schab rozbić tłuczkiem bardzo cienko ( jak na schabowe ). Na każdym schabie ułożyć pokrojonego w słupki ogórka i paprykę. Zwinąć roladki.
- Roladki oprószyć z każdej strony solą i papryką. Na patelni rozgrzać olej. Ułożyć roladki i smażyć na złocisty kolor z każdej strony. Przełożyć do dużego garnka. Zalać bulionem. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 min. Dodać przecier i cebulę. Dalej gotować jeszcze 10 min. Po tym czasie doprawić sos solą, cukrem i pieprzem. Zagęścić mąką. Gotowy sos posypać posiekaną dymką szczypiorku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.