Zupę można wzbogacić dodając kleks śmietany lub jogurtu naturalnego.
Składniki:
2 skrzydełka
750 ml. bulionu warzywnego
1 mały brokuł
kilka różyczek kalafiora
2 łyżki natki pietruszki
2 łyżki suszonych warzyw
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
750 ml. bulionu warzywnego
1 mały brokuł
kilka różyczek kalafiora
2 łyżki natki pietruszki
2 łyżki suszonych warzyw
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
Metoda:
Skrzydełka gotujemy w bulionie warzywnym na małym ogniu. Dodajemy suszone warzywa. Kiedy mięso zmięknie wyciągamy, a do zupy dodajemy brokuł, kalafior i natkę pietruszki. Skrzydełka obskubujemy i mięso wrzucamy do zupy. Gotujemy 15 min. Po tym czasie zupę miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem.
świetny krem, a konsystencja super!
OdpowiedzUsuń