7 sierpnia 2015

KAKAOWA SZARLOTKA

Pyszne, wilgotne i aromatyczne ciasto przyciągnie do kuchni każdego łasucha.
Przepis jest prosty, ale efekt końcowy jest zniewalający. Takie ciasto jest najlepsze !







Składniki:

mąka 4 szkl.
jaja 4 szt.
cukier 1 i 1/2 szkl.
olej 1 i 1/2 szkl.
cynamon 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
jabłka 1.5 kg. ( najlepsza reneta)
cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania:

1. Jaja utrzeć z cukrem. Dodać cynamon i kakao.



2. Do puszystej masy dodać olej i proszek do pieczenia. Utrzeć. 


3. Stopniowo dodawać przesianą mąkę. Dokładnie utrzeć ( najlepiej ręcznie ) aż ciasto będzie odchodzić od miski. 




4. Dodać obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka.  Wymieszać i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Piec 45 min./ 170 stopni. ( do suchego patyczka ).
Ostygnięte ciasto oprószyć cukrem pudrem. 



2 komentarze:

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia