Składniki:
Ciasto:
jaja 4 szt. ( temp. pokojowa )
olej 1 szkl.
cukier 1 szkl.
mąka 1 szkl.
mąka ziemniaczana 1 szkl.
szpinak mrożony 300 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
soda 1 łyżeczka
Masa:
śmietana 36 % ok. 750 ml.
cukier puder 2 łyżki
galaretka agrestowa 2 op.
Wierzch:
śmietana 36% 250 ml.
cukier waniliowy 2 op.
czekolada gorzka 3 kostki
borówki ok. 150 gram
jaja 4 szt. ( temp. pokojowa )
olej 1 szkl.
cukier 1 szkl.
mąka 1 szkl.
mąka ziemniaczana 1 szkl.
szpinak mrożony 300 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
soda 1 łyżeczka
Masa:
śmietana 36 % ok. 750 ml.
cukier puder 2 łyżki
galaretka agrestowa 2 op.
Wierzch:
śmietana 36% 250 ml.
cukier waniliowy 2 op.
czekolada gorzka 3 kostki
borówki ok. 150 gram
Sposób przygotowania:
Pięknie ozdobiony))
OdpowiedzUsuń