2 czerwca 2015

TORTILLA Z KURCZAKIEM

Kolejne danie wykonane samodzielne, a nie kupione. W mojej wersji jest lepsza, ponieważ jest dużo warzyw i mięska. Doskonale wiem, jakich użyłam składników, więc nie muszę o nic się obawiać, a najbardziej o to, że najemy się chemii. 




Składniki:
filet z kurczaka - 3 szt.
kapusta pekińska - 1/2 główki 
cebula czerwona - 1/2 szt. 
papryka konserwowa - 1 szt. 
ogórek konserwowy - 2 szt.
kukurydza w puszce - 1 puszka 
tortilla - 6 szt. 
majonez light - 6 łyżek
sól - do smaku 
pieprz czarny mielony - do smaku 
przyprawa kebab- gyros Prymat - 2 łyżki 
oliwa z oliwek - 2 łyżki


Sposób przygotowania:
Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawa kebab- gyros. Wymieszać z oliwą. Kurczaka usmażyć na patelni, na złoto. Kapustę pekińską poszatkować. Dodać kukurydzę, przecedzoną. Paprykę, obraną cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać do kapusty i wymieszać. Placki tortilli zwilżyć wodą i w elektrycznym grillu ugrzać. Placki wysmarować majonezem. Przyprawić solą, pieprzem. Zwinąć w rulon. Spód tortilli owinąć folią aluminiową. Do środka tortilli nałożyć łyżką sałatkę. Następnie kurczaka i znowu sałatkę, kurczaka.

Rady:
Aby zmniejszyć kalorie, zamiast majonezu można zrobić dip jogurtowy czosnkowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia