Kolejne danie wykonane samodzielne, a nie kupione. W mojej wersji jest lepsza, ponieważ jest dużo warzyw i mięska. Doskonale wiem, jakich użyłam składników, więc nie muszę o nic się obawiać, a najbardziej o to, że najemy się chemii.
Składniki:
filet z kurczaka - 3 szt.
kapusta pekińska - 1/2 główki
cebula czerwona - 1/2 szt.
papryka konserwowa - 1 szt.
ogórek konserwowy - 2 szt.
kukurydza w puszce - 1 puszka
tortilla - 6 szt.
majonez light - 6 łyżek
sól - do smaku
pieprz czarny mielony - do smaku
przyprawa kebab- gyros Prymat - 2 łyżki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawa kebab- gyros. Wymieszać z oliwą. Kurczaka usmażyć na patelni, na złoto. Kapustę pekińską poszatkować. Dodać kukurydzę, przecedzoną. Paprykę, obraną cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać do kapusty i wymieszać. Placki tortilli zwilżyć wodą i w elektrycznym grillu ugrzać. Placki wysmarować majonezem. Przyprawić solą, pieprzem. Zwinąć w rulon. Spód tortilli owinąć folią aluminiową. Do środka tortilli nałożyć łyżką sałatkę. Następnie kurczaka i znowu sałatkę, kurczaka.
Rady:
Aby zmniejszyć kalorie, zamiast majonezu można zrobić dip jogurtowy czosnkowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.