Pierś z kurczaka z pysznym farszem. Choć papryki nie lubiłam, ani jej zapachu to jednak to się zmieniło. Polecam na obiad czy kolacje.
Składniki:
filet drobiowy 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
ser feta 4 plastry
papryka słodka mielona 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
szczypiorek do posypania
oliwa 1 łyżeczka do posmarowania
Sposób przygotowania:
1. Filety umyć i osuszyć. Na środku naciąć, ale nie do końca (tak by nie powstała dziura) oraz od środka po bokach. Posypać solą i papryką.
2. Paprykę umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę.
Nafaszerować filety. Oprószyć pieprzem.
3. Ser feta pokruszyć lub pokroić w drobniutką kostkę.
Umieścić na papryce, po równo na obu filetach. Posypać szczypiorkiem.
4. Każdy filet wysmarować pędzelkiem z oliwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 20-25 min. Jeżeli zacznie się przypiekać, zmniejszyć temperaturę.
Świetny pomysł :-)
OdpowiedzUsuń