3 czerwca 2015

FASZEROWANE FILETY PAPRYKĄ I SEREM FETA

Pierś z kurczaka z pysznym farszem. Choć papryki nie lubiłam, ani jej zapachu to jednak to się zmieniło. Polecam na obiad czy kolacje. 






Składniki:
filet drobiowy 2 szt. 
papryka czerwona 1 szt. 
ser feta 4 plastry
papryka słodka mielona 1  łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
szczypiorek do posypania
oliwa 1 łyżeczka do posmarowania

Sposób przygotowania:
1. Filety umyć i osuszyć. Na środku naciąć, ale nie do końca (tak by nie powstała dziura) oraz od środka po bokach. Posypać solą i papryką. 



2. Paprykę umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę. 
Nafaszerować filety. Oprószyć pieprzem.



3. Ser feta pokruszyć lub pokroić w drobniutką kostkę. 
Umieścić na papryce, po równo na obu filetach. Posypać szczypiorkiem.



4. Każdy filet wysmarować pędzelkiem z oliwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 20-25 min. Jeżeli zacznie się przypiekać, zmniejszyć temperaturę. 



1 komentarz:

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia