Dzisiaj zrobiłam lekką zupę serową z dodatkiem warzyw takich jak kalafior, brokuł i świeży szpinak. Bardzo lubimy szpinak, więc staramy się jeść go jak najczęściej, ponieważ jest bardzo zdrowy.
Zachęcam do wypróbowania takiej kombinacji smakowej. :)
Składniki:
bulion rosołowy - 2 l.
ziemniaki - 4 szt.
marchew - 1 szt.
brokuł - 1 mała szt.
kalafior - 1/2 szt.
szpinak świeży - 1 duża garść
serki topione - 3 szt.
sól, pieprz - do smaku
kucharek - do smaku
śmietana 12 % - 4 łyżki
natka pietruszki - do posypania
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki, marchew obrać. Pokroić w kostkę.
Brokuła i kalafiora podzielić na różyczki. Wszystko umieścic w garze i zalać bulionem.
Gotować, aż ziemniaki zmiękną.
2. Kiedy ziemniaki zmiękną dodać posiekany szpinak oraz serki topione. Wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze parę minut. Dodać śmietanę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.