- Inna wersja banoffee. Naleśniki czekoladowe z farszem twarożkowo bananowo orzechowym, polane pysznym sosem toffi. Takie naleśniki można podawać na śniadanie lub jako słodki obiad. Polecam.
-
- Składniki:
- Naleśniki:
mleko 3,2% 600 ml.
mąka 200 gram
jaja 4 szt.
sól 1 szczypta
kakao 1 czubata łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej z pestek winogron 1 łyżka
Farsz:
twaróg 250 gram
śmietana kremówka 300 gram
masło orzechowe 1 łyżka L
cukier waniliowy 1 opakowanie
banan 3 szt.
Sos:
kajmak 1 łyżka
masło orzechowe 1 łyżka
mleko 3,2% 3-4 łyżki
kakao 1/2 łyżeczki - Sposób przygotowania:
- 1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksować. Odstawić na 30 min. Usmażyć naleśniki.
- 2. Farsz: W malakserze umieścic śmietanę. Ubić na sztywno. Dodać twaróg, cukier i masło. Zmiksować.
- 3. Banany obrać i zmiksować blenderem. Dodać do farszu. Zmiksować na gładką masę.
- 4. Sos: W rondelku umieścic wszystkie składniki. Mieszać do rozpuszczenia.
- 5. Na każdego naleśnika nałożyć po 2 łyżki farszu. Zwinąć. Polac sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.