Jak wiadomo każda ryba jest zdrowa. Ja staram się serwować rybę chociaż raz w tygodniu, często robiąc np. pastę :), która jest zdrowa, smaczna i szybka ! Dla zabieganych i ciężko pracujących polecam z serca !
Składniki:
tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
jogurt grecki - 1 łyżka
majonez light - 1 łyżeczka
chrzan tarty - 1/2 łyżeczki
papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
koper świeży - 1 łyżeczka
cebula czerwona - 1 łyżka (posiekana)
Pieprz czarny świeżo mielony - do smaku
Sól ziołowa świeżo mielona - do smaku
sok z cytryny - kilka kropel
Sposób przygotowania:
Rybę odsączamy z sosu. Przekładamy do miseczki. Dodajemy jogurt grecki, majonez light, chrzan, przyprawy i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekaną cebule czerwoną, koper i sok z cytryny. Mieszamy. Pasta gotowa na kanapki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.