20 maja 2015

PASTA Z TUŃCZYKA

Jak wiadomo każda ryba jest zdrowa. Ja staram się serwować rybę chociaż raz w tygodniu, często robiąc np. pastę :), która jest zdrowa, smaczna i szybka ! Dla zabieganych i ciężko pracujących polecam z serca ! 




Składniki:
tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
jogurt grecki - 1 łyżka 
majonez light - 1 łyżeczka 
chrzan tarty - 1/2 łyżeczki 
papryka słodka mielona - 1 łyżeczka 
koper świeży - 1 łyżeczka 
cebula czerwona - 1 łyżka (posiekana) 
Pieprz czarny świeżo mielony - do smaku 
Sól ziołowa świeżo mielona - do smaku 
sok z cytryny - kilka kropel


Sposób przygotowania:
Rybę odsączamy z sosu. Przekładamy do miseczki. Dodajemy jogurt grecki, majonez light, chrzan, przyprawy i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekaną cebule czerwoną, koper i sok z cytryny. Mieszamy. Pasta gotowa na kanapki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia