SKRZYDEŁKA MOCNO PAPRYKOWE
Syty i treściwy obiad. Marynatą do skrzydełek jest mieszanka różnego rodzaju papryk. Są smaczne i lekko ostre.
~~SKŁADNIKI~~
- skrzydełka 1 kg.
- olej rzepakowy 4-5 łyżek + do posmarowania patelni
- sól himalajska 1 łyżeczka
- papryka słodka mielona 1 łyżeczka
- papryka słodka wędzona 1/2 łyżeczki
- papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
- pieprz cayenne 1/2 łyżeczki
- czosnek granulowany 1/4 łyżeczki
- woda 1/4 szklanki
~~METODA~~
Skrzydełka myjemy, osuszamy i polewamy olejem rzepakowym. Dokładnie mieszamy. Sól, pieprz, papryki i czosnek mieszamy razem. Posypujemy skrzydełka i mieszamy, aby przyprawy były w każdym miejscu. Skrzydełka wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię wysmarowaną niewielką ilością oleju. Układamy skrzydełka i obsmażamy z każdej strony. Wlewamy wodę i przykrywamy pokrywką dusząc około 30 minut na małym ogniu. Gdy woda odparuje skrzydełka powinny przysmażyć się.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.