SKŁADNIKI:
- schab bez kości 6 plastrów (ok. 1.5 cm )
- papryka słodka mielona 1-2 łyżki
- sól i pieprz do oprószenia
- olej do smażenia
- woda 1/4 szkl.
Farsz:
- filety z piersi kurczaka 3 szt.
- pieczarki 2 szt.
- papryka słodka mielona 1 łyżka
- vegeta lub kucharek 1 łyżka
- pieprz 1/3 łyżeczki
- cebula 1 szt.
- olej 2 łyżki
- sól 1 szczypta
METODA:
- Schab rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety schabowe tyle, że cieniej. Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki obrać i posiekać. W rondelku rozgrzać olej. Dodać szczyptę soli i wrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić kucharkiem /vegetą, pieprzem i papryką. Dodać podduszoną cebulę z pieczarkami. Wymieszać.
- Na rozbity schab nakładamy 2 łyżki farszu ( na środku ). Do środka farszu wciskamy cienki plasterek sera mozzarella. Zwijamy roladki.
- Gotowe roladki oprószamy solą, pieprzem i papryką. Następnie układamy na rozgrzanym oleju na patelni, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 15 min. Po tym czasie wlewamy 1/4 szkl. wody i dalej dusimy jeszcze ok. 20 min., do czasu aż woda całkowicie wyparuje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.