Składniki:
filety z kurczaka 2 szt.
liście kapusty pekińskiej 2 szt.
kostka warzywna 1 szt.
warzywa suszone 2 łyżki
sos sojowy ciemny 1 łyżka
woda 1.5 l.
sól, pieprz świeżo mielone do smaku
makaron ryżowy 1 op.
cebula prażona do posypania
Metoda:
1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry.Doprawić sosem sojowym. Podsmażyć na patelni.
2. Liście kapusty umyć i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do mięsa. Chwilę podsmażyć.
3. Wodę wlać do garnka i zagotować z kostką warzywną i suszonymi warzywami.
4. Kiedy się rozpuści dodać filety z kapustą. Gotować ok. 30 min. Makaron ugotować według opakowani. Do talerza nałożyć makaron i zalać zupą. Posypać cebulą prażoną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.