4 września 2015

ZUPA A'LA ROSOŁEK W STYLU AZJATYCKIM

Uwielbiam kuchnie azjatycką, bo jest zdrowa i smaczna. Zupa przypomina zupę, którą często zamawiałam w restauracjach azjatyckich. Rzecz jest w tym, że moja zupa jest smaczniejsza i mogę ją zrobić sama i dosłownie nie zajmuje dużo czasu. Jestem pewna, że zadowoli wszystkich fanów takich smaków. Jest to a'la rosół tylko że wzbogacony w wersji azjatyckiej. 







Składniki:

filety z kurczaka 2 szt.
liście kapusty pekińskiej 2 szt.
kostka warzywna 1 szt.
warzywa suszone 2 łyżki
sos sojowy ciemny 1 łyżka
woda 1.5 l.
sól, pieprz świeżo mielone do smaku
makaron ryżowy 1 op. 
cebula prażona do posypania

Metoda:

1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry.Doprawić sosem sojowym. Podsmażyć na patelni.


2. Liście kapusty umyć i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do mięsa. Chwilę podsmażyć.


3. Wodę wlać do garnka i zagotować z kostką warzywną i suszonymi warzywami.


4. Kiedy się rozpuści dodać filety z kapustą. Gotować ok. 30 min. Makaron ugotować według opakowani. Do talerza nałożyć makaron i zalać zupą. Posypać cebulą prażoną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia