Składniki:
Naleśniki:
Naleśniki:
mleko 400 ml.
woda 200 ml.
jaja 4 szt.
sól 1 szczypta
olej 1 łyżka
mąka 200 gram
Farsz:
karkówka 400 gram
jaja ugotowane na twardo 3 szt.
cebula 2 szt.
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
pieczarki 3 duże szt.
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
papryka słodka mielona 1 łyżka
przyprawa do mięs 1 łyżeczka
Panierka:
bułka tarta ok.1 szkl.
jaja 2 szt.
olej do smażenia
mleko 400 ml.
woda 200 ml.
jaja 4 szt.
sól 1 szczypta
olej 1 łyżka
mąka 200 gram
Farsz:
karkówka 400 gram
jaja ugotowane na twardo 3 szt.
cebula 2 szt.
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
pieczarki 3 duże szt.
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
papryka słodka mielona 1 łyżka
przyprawa do mięs 1 łyżeczka
Panierka:
bułka tarta ok.1 szkl.
jaja 2 szt.
olej do smażenia
Metoda:
1. NALEŚNIKI: Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na patelni wysmarowanej pędzelkiem olejem.
2. FARSZ: Mięso umyć, osuszyć, pieczarki obrać i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Mięso doprawić przyprawami tj. sól, pieprz, przyprawa do mięs, papryka. Wymieszać.
3. Farsz podsmażyć na patelni. Przełożyć do miseczki i dodać posiekane jaja. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z olejem na rumiany kolor. Dodać do farszu i zmielić całość dokładnie ręcznym blenderem.
4. Po 2 łyżki farszu nakładać na naleśniki. Brzegi tj. prawy i lewy bok ułożyć do środka a potem zwinąć roladki.
5. Jajko rozbełtać. Krokiety najpierw zanurzyć w jajku a potem obtoczyć w bułce i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem na złocisty kolor z każdej strony.
Smacznie :-)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty na krokiety, wyglądają mega apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńI są apetyczne:D polecam <3
OdpowiedzUsuń