23 maja 2015

ZUPA BRUKSELKOWA

Zielona zupka z zieloną mini kapustką. Pyszna, smaczna, pożywna. 





Składniki:

bulion warzywny - 1.5 l.
kiełbasa drobiowa - 2 szt.
brukselka - 400 gram (mrożona)
ziemniaki - 4-5 szt.
marchew - 1 szt.
warzywa suszone - 1 łyżka
sól i pieprz - do smaku
śmietana wg. gustu
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
woda zimna - 2 łyżki

Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlać bulion. 
2. Ziemniaki, marchew obrać i pokroić w kostkę. Dodać do bulionu razem z kiełbaskami. 
3. Gotować ok. 20 min. po tym czasie dodać brukselkę i warzywa suszone. Zupę gotować tak długo, aż się brukselka zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Zupę zagęścić mąką. Dodać zahartowaną śmietanę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia