Składniki:
bulion warzywny - 1.5 l.
kiełbasa drobiowa - 2 szt.
brukselka - 400 gram (mrożona)
ziemniaki - 4-5 szt.
marchew - 1 szt.
warzywa suszone - 1 łyżka
sól i pieprz - do smaku
śmietana wg. gustu
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
woda zimna - 2 łyżki
kiełbasa drobiowa - 2 szt.
brukselka - 400 gram (mrożona)
ziemniaki - 4-5 szt.
marchew - 1 szt.
warzywa suszone - 1 łyżka
sól i pieprz - do smaku
śmietana wg. gustu
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
woda zimna - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlać bulion.
2. Ziemniaki, marchew obrać i pokroić w kostkę. Dodać do bulionu razem z kiełbaskami.
3. Gotować ok. 20 min. po tym czasie dodać brukselkę i warzywa suszone. Zupę gotować tak długo, aż się brukselka zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Zupę zagęścić mąką. Dodać zahartowaną śmietanę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.