26 maja 2015

SZYNKA W SOSIE Z MARCHEWKĄ

  • Bardzo aromatyczny obiad. Szynka mięciutka, marchewka delikatna z kaszą smakuje rewelacyjne.



  • Składniki:
  • szynka wieprzowa - 800 gram 
    sól - 1 łyżeczka 
    pieprz czarny mielony - 1/2 łyżeczki
    przyprawa do mięs - 1 łyżka 
    majeranek - 1 łyżka 
    czosnek granulowany - 1/2 łyżeczki 
    marchew - 2 duże szt. 
    cebula biała - 1 szt. 
    woda - 500 ml. 
    przyprawa do gulaszu - 1 łyżka 
    sól i pieprz - do smaku 
    mąka ziemniaczana - 1 łyżka 
    śmietana 12% - 1 łyżka
    kasza - 3 torebki
  • Sposób przygotowania:
  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. 
  • 2. Przyprawić solą, przyprawą do mięs, czosnkiem, majerankiem, pieprzem. Wlać olej. Wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej 1 h. 
  • 3. Patelnię rozgrzać i wrzucić mięso. Lekko podsmażyć. Następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem. 
  • 4. Marchew i cebule obrać. Marchew pokroić w grube plastry, a cebulę w piórka. Dodać do mięsa. Dalej gotować jeszcze ok. 1 h. 
  • 5. Zalać wodą. Dodać przyprawę do gulaszu, sól i pieprz. Zagęścić mąką. Dodać śmietanę. Wymieszać. Kaszę ugotować według opakowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia