- Bardzo aromatyczny obiad. Szynka mięciutka, marchewka delikatna z kaszą smakuje rewelacyjne.
-
- Składniki:
- szynka wieprzowa - 800 gram
sól - 1 łyżeczka
pieprz czarny mielony - 1/2 łyżeczki
przyprawa do mięs - 1 łyżka
majeranek - 1 łyżka
czosnek granulowany - 1/2 łyżeczki
marchew - 2 duże szt.
cebula biała - 1 szt.
woda - 500 ml.
przyprawa do gulaszu - 1 łyżka
sól i pieprz - do smaku
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
śmietana 12% - 1 łyżka
kasza - 3 torebki - Sposób przygotowania:
- 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
- 2. Przyprawić solą, przyprawą do mięs, czosnkiem, majerankiem, pieprzem. Wlać olej. Wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej 1 h.
- 3. Patelnię rozgrzać i wrzucić mięso. Lekko podsmażyć. Następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem.
- 4. Marchew i cebule obrać. Marchew pokroić w grube plastry, a cebulę w piórka. Dodać do mięsa. Dalej gotować jeszcze ok. 1 h.
- 5. Zalać wodą. Dodać przyprawę do gulaszu, sól i pieprz. Zagęścić mąką. Dodać śmietanę. Wymieszać. Kaszę ugotować według opakowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.