Składniki:
schab bez kości 6 plastrów
Sól ziołowa - do oprószenia (według gustu)
pieprz czarny mielony - do oprószenia (według gustu)
oliwa z oliwek - 2-3 łyżki
woda ciepła - ok. 50 ml.
Farsz:
ser żółty - 6 plastrów
papryka konserwowa - 1/2 papryki całej
ogórek kiszony - 2-3 szt.
pieczarki - 2-3 szt.
cebula czerwona - 1/2 cebuli
Sól ziołowa - do oprószenia (według gustu)
pieprz czarny mielony - do oprószenia (według gustu)
oliwa z oliwek - 2-3 łyżki
woda ciepła - ok. 50 ml.
Farsz:
ser żółty - 6 plastrów
papryka konserwowa - 1/2 papryki całej
ogórek kiszony - 2-3 szt.
pieczarki - 2-3 szt.
cebula czerwona - 1/2 cebuli
Sposób przygotowania:
1. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w plastry.
2. Schab rozbijamy jak na kotlety schabowe (bardzo cienko, ale tak, żeby się nie rwały). Na rozbitym schabie układamy ser, pieczarki, cebulę, ogórka, paprykę i znowu ser. Przykrywamy drugim rozbitym schabem. Oprószamy solą i pieprzem.
3. Zwijamy roladkę, którą związujemy sznurkiem, aby nam się nie rozpadła. Ponownie oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przysmażamy roladki z każdej strony. Następnie wlewamy wodę i przykrywamy patelnię, gotując na małym ogniu, tak długo aż woda wyparuje ( co jakiś czas obracając ) i roladki się ponownie przysmażą. Wyciągnąć i usunąć sznurek przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.