15 maja 2015

Roladki pizzowe



Składniki:
schab bez kości 6 plastrów
Sól ziołowa - do oprószenia (według gustu) 
pieprz czarny mielony - do oprószenia (według gustu) 
oliwa z oliwek - 2-3 łyżki 
woda ciepła - ok. 50 ml. 

Farsz:
ser żółty - 6 plastrów 
papryka konserwowa - 1/2 papryki całej 
ogórek kiszony - 2-3 szt. 
pieczarki - 2-3 szt. 
cebula czerwona - 1/2 cebuli

Sposób przygotowania:
1. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w plastry.

2. Schab rozbijamy jak na kotlety schabowe (bardzo cienko, ale tak, żeby się nie rwały). Na rozbitym schabie układamy ser, pieczarki, cebulę, ogórka, paprykę i znowu ser. Przykrywamy drugim rozbitym schabem. Oprószamy solą i pieprzem.

3. Zwijamy roladkę, którą związujemy sznurkiem, aby nam się nie rozpadła. Ponownie oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przysmażamy roladki z każdej strony. Następnie wlewamy wodę i przykrywamy patelnię, gotując na małym ogniu, tak długo aż woda wyparuje ( co jakiś czas obracając ) i roladki się ponownie przysmażą. Wyciągnąć i usunąć sznurek przed podaniem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia