14 maja 2015

Roladki drobiowe z brokułem i fetą w słonecznikowej panierce


Składniki:
filet z kurczaka - 3 szt. (duże)
brokuł - 1 mały
sól - 1 łyżeczka
pieprz czarny mielony - do oprószenia
ser feta - 3 plastry
woda ciepła - ok. 50 ml.

Panierka:
słonecznik łuskany - 3/4 szkl.
jaja - 2 szt.
mleko - 2 łyżki

Dodatkowo:
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Brokuł dzielimy na różyczki i przez 10 min. gotujemy w parowarze. Filety myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy jak na kotlety schabowe (dość cienko). Na środku układamy kilka kawałków pokrojonej fety oraz kilka różyczek brokuła.
2. Zwijamy roladki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Słonecznik mielimy w młynku do kawy lub blenderem. Jajko roztrzepujemy z mlekiem. Każdą roladkę zanurzamy najpierw w jajku a potem w słoneczniku.
3. Układamy na rozgrzanej patelni z olejem. Przysmażamy na złoto z każdej strony. Dolewamy wodę i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 15-20 min.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia