Składniki:
łosoś filet - 600 gram
przyprawa chińska - 1 łyżeczka (5 smaków)
Sól ziołowa - do oprószenia po obu stronach
Pieprz czarny - do oprószenia po obu stronach
sos rybny - 1 łyżeczka
sos sojowy - 1/2 łyżeczki
masło - 1 łyżka
przyprawa chińska - 1 łyżeczka (5 smaków)
Sól ziołowa - do oprószenia po obu stronach
Pieprz czarny - do oprószenia po obu stronach
sos rybny - 1 łyżeczka
sos sojowy - 1/2 łyżeczki
masło - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
1. Łososia umyć i przekroić na 3 części ( usunąć skórę jeśli jest ). Oprószyć solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków.
2. Natrzeć sosem rybnym i sojowym. Na patelni rozpuścić masło. Ułożyć filety, przysmażyć z obu stron na złoty kolor ( ok. 5 min. na stronę ) Wyłożyć na ręcznik papierowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.