31 maja 2015
DOMOWA PRZYPRAWA DO ZUP
Warto przygotować domową przyprawę do zup. Niezwykle aromatyczna, wzbogaca smak naszej zupy. Taka przyprawa nie zawiera konserwantów ani żadnej chemii. Jak to u mnie bywa wszystko jest proste ! :) Polecam :)
Składniki:
- por
- natka pietruchy
- natka selera
- lubczyk
Sposób przygotowania:
Woszczyznę umyć, osuszyć. Następnie pora rozdzielić na liście, natkę pietruchy, lubczyk i selera także. Związać w pęczek i powiesić do góry nogami aż wszystko się wysuszy. Potem przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 50 stopni. Suszyć, aż będzie całkowicie suche, łamliwe. Po wyciągnięciu rozdrobnić blenderem lub palcami i przesypać do naczyń.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.