Na ten deser wpadłam momentalnie. Miałam dużo borówek, więc je wykorzystałam. Ciekawiła mnie też galaretka wieloowocowa. Taki miksik i powstał deser z pyszną bitą śmietaną.
Składniki:
galaretka niebieska - 1 opakowanie
woda - 500 ml.
borówki - 6 łyżek
jagody - 2 łyżki
śmietana kremówka - 100 ml.
cukier puder - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
1. Borówki umyć i umieścic w pucharkach.
2. Galaretkę przygotować według opakowania. Odstawić do ostygnięcia.
3. Tężejącą galaretkę wlać do pucharków. Nałożyć jagody. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na deser. Wstawić do lodówki i czekać aż deser całkowicie stężeje.
Kolor ma niesamowity :)
OdpowiedzUsuńPiękny kolorek i smakowity deserek :)
OdpowiedzUsuń