30 maja 2015

DESER LAZUROWA BORÓWKA

Na ten deser wpadłam momentalnie. Miałam dużo borówek, więc je wykorzystałam. Ciekawiła mnie też galaretka wieloowocowa. Taki miksik i powstał deser z pyszną bitą śmietaną. 







Składniki:
galaretka niebieska - 1 opakowanie 
woda - 500 ml. 
borówki - 6 łyżek 
jagody - 2 łyżki 
śmietana kremówka - 100 ml. 
cukier puder - 1 łyżeczka


Sposób przygotowania:
1. Borówki umyć i umieścic w pucharkach.
2. Galaretkę przygotować według opakowania. Odstawić do ostygnięcia.
3. Tężejącą galaretkę wlać do pucharków. Nałożyć jagody. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na deser. Wstawić do lodówki i czekać aż deser całkowicie stężeje.

2 komentarze:

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia