WIOSENNA ROLADA SZPINAKOWA

16:12:00








Jeśli Was ciekawi jak smakuje rolada szpinakowa to polecam spróbować ! Rolada dzięki zawartości szpinaku ma piękną, wiosenną barwę zieleni. Kolor zielony kojarzy się tylko i wyłącznie z wiosną, z rozwijającymi się liśćmi drzew, kwiatów i krzewów. Ten kolor koi nasze oczy. Chcemy czuć zapach wiosny ! Rolada to wyśmienita przekąska z kolorowym i kremowym wnętrzem. Przywołajmy więc te ciepłe dni takimi o to potrawami. Buzia się śmieje, oczy się cieszą, gdy widzą takie dania, aż szkoda próbować. 


PRZEPIS

Rolada

  • szpinak rozdrobniony Hortex 5 łyżek ( rozmrożony )
  • śmietanka 12 % 1/2 szkl.
  • jaja 3 szt.
  • mąka 5 łyżek
  • sól szczypta
W misie blendera umieścić jaja, śmietankę i dobrze odsączony z wody szpinak. Zmiksować. Dodać przesianą mąkę oraz sól i ponownie zmiksować. Gotową  masę wylać na blachę z piekarnika wyłożoną pergaminem i piec ok. 10 min. w 180 stopniach. 
Wyciągnąć do ostygnięcia. 


Farsz

  • serek naturalny kanapkowy 300 g.
  • papryka żółta  1 szt.
  • papryka zielona 1 szt.
  • papryka czerwona 1 szt.
  • rzodkiewki 3-4 szt.
  • natka pietruszki 2 łyżki ( posiekana )
  • koperek świeży 2 łodyżki 
  • sól i pieprz szczypta 
Serek przełożyć do miski. Papryki obrać ze skórki i bardzo drobno pokroić w kostkę. Rzodkiewkę pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Wszystkie składniki dodać do misy z serkiem i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na ostygnięte ciasto wyłożyć równomiernie serek. Zwinąć roladę, usuwając pergamin. Gotowe danie wstawić do lodówki. 







You Might Also Like

2 komentarze

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

KUCHNIA PAULETTES NA INSTAGRAMIE