Jest to letnia zupka z zielonymi warzywami. Główne składniki to fasolka szparagowa i zielony groszek w strąkach, który dobrze ugotowany jest mięciutki i pyszny. Charakterystycznego akcentu zupie nadaje żółta marchew. Dodatek świeżego kopru i natki pietruszki sprawia, że zupa jest bardziej aromatyczna i smaczniejsza. Polecam :)
Składniki:
bulion warzywny 2 i 1/2 l.
kość schabowa 1 szt.
ziemniaki 4 szt.
marchew żółta 1 szt.
marchew zwykła 1 szt.
fasolka szparagowa 250 gram
groszek zielony w strąkach 2 garści
śmietana kwaśna 1 łyżka
śmietana do zup i sosów 12 % 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 płaskie łyżki
woda zimna 2-3 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz do smaku
koper świeży 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
maggi w płynie do smaku
Sposób przygotowania:
Lubię takie kolorowe, warzywne, zdrowe zupy.
OdpowiedzUsuń