Składniki:
ryż - 2 torebki
kukurydza w puszce - 1 puszka
fasola czerwona z puszki - 1 puszka
ogórek kiszony - 4 szt.
filet z kurczaka - 3 szt.
przyprawa kebab- gyros - 4 łyżki
olej do smażenia
ser żółty - ok. 3/4 szkl.
ketchup łagodny
kapusta pekińska - 1 szkl.
Sos:
jogurt naturalny - 3 łyżki
ząbek czosnku - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
kukurydza w puszce - 1 puszka
fasola czerwona z puszki - 1 puszka
ogórek kiszony - 4 szt.
filet z kurczaka - 3 szt.
przyprawa kebab- gyros - 4 łyżki
olej do smażenia
ser żółty - ok. 3/4 szkl.
ketchup łagodny
kapusta pekińska - 1 szkl.
Sos:
jogurt naturalny - 3 łyżki
ząbek czosnku - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Przyprawić przyprawą gyros. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem.
2. Sos: Jogurt wymieszać z posiekanym czosnkiem . Doprawić solą i pieprzem.
3. Ryż ugotować według opakowania z dodatkiem soli ( 1 łyżka). 1 torebkę ryżu umieścic w naczyniu żaroodpornym i ugnieść widelcem. Na ryżu umieścic kurczaka. Na kurczaka wysypać odcedzone z wody -.kukurydze->fasolę oraz pokrojone w kostkę ogórki -> ryż. Polac sosem. Kapustę poszatkować i umieścic na samej górze. Wsadzić do piekarnika na 10 min. / 200 stopni. Po tym czasie wyciągnąć i zrobić zygzaki ketchupem. Posypać startym serem. Wsadzić do piekarnika na 10-13 min./ 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.