31 maja 2015

DOMOWA PRZYPRAWA DO ZUP


Warto przygotować domową przyprawę do zup. Niezwykle aromatyczna, wzbogaca smak naszej zupy. Taka przyprawa nie zawiera konserwantów ani żadnej chemii. Jak to u mnie bywa wszystko jest proste ! :) Polecam :)




Składniki:
- por
- natka pietruchy
- natka selera

- lubczyk 

Sposób przygotowania:
Woszczyznę umyć, osuszyć. Następnie pora rozdzielić na liście, natkę pietruchy, lubczyk i selera także. Związać w pęczek i powiesić do góry nogami aż wszystko się wysuszy. Potem przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 50 stopni. Suszyć, aż będzie całkowicie suche, łamliwe. Po wyciągnięciu rozdrobnić blenderem lub palcami i przesypać do naczyń.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia