10 grudnia 2017

DOMOWA GORĄCA CZEKOLADA






DOMOWA GORĄCA CZEKOLADA
Mmm...domowa gorąca czekolada. Zawsze piłam kupną, ale ta domowa o wiele lepsza i mniej słodka. Pachnąca świątecznym klimatem, dzięki cynamonowi i goździkom <3 
Prosta w przygotowaniu z prostych składników. 

~~PRZEPIS~~
  • mleko 0.5 l.
  • śmietana kremówka 30 % 1/2 szkl. 
  • czekolada mleczna 100 g. 
  • kakao prawdziwe 1 łyżka
  • goździki 2-3 szt. 
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • bita śmietana do dekoracji

Mleko przelewamy do garnuszka ( należy je zagotować, ale tak by nie wykipiało ). Dodajemy połamaną czekoladę, cynamon, kakao i goździki. Mieszamy na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Wyciągamy goździki i czekoladę przelewamy do szklanek. Ozdabiamy bitą śmietaną. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia