27 maja 2015

KREM JOGURTOWY Z KIWI

Puszysty krem pachnący wanilią. Wydawać by się mogło, że jest trudny w przygotowaniu, ale to tylko pozory. Najlepszy krem jaki jadłam i polecam każdemu kto nie ma czasu na odrobinę szczęścia. Przepyszny i prosty deser dla każdego :)






Składniki:


kiwi 3 szt.
żelatyna 4 łyżeczki
woda 2 i 1/2 łyżki
żółtka 2 szt.
jogurt naturalny 400 ml.
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder 3 łyżki
czekolada gorzka 4 kostki
biszkopty podłużne 4 szt.

Sposób przygotowania:
1. Kiwi obrać i zmiksować blenderem. Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia. W tym czasie do miski włożyć żółtka i cukry. Zmiksować na najwyższych obrotach na puszystą i białą masę.
2. Żelatynę podgrzać do roztopienia. Odczekać chwilkę aż lekko ostygnie. Wlać strużką do masy z jajek. Dodać jogurt i zmiksować na gładką masę. Czekoladę i biszkopty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Umieścić po równo w pucharkach. Wlać mus oraz krem. Wstawić do lodówki na 15-30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia