14 sierpnia 2017

CIASTO IMPREZOWE PAULI Z CHRUPIĄCYM SPODEM (BEZ PIECZENIA A'LA 3 BIT )








CIASTO IMPREZOWE PAULI Z CHRUPIĄCYM SPODEM (BEZ PIECZENIA A'LA 3 BIT )

Pyszne ciacho, które było zrobione na szybko z gotowych składników. Nie zawsze mam czas, by robić wszystko od podstaw sama, dlatego czasami sięgam po gotowe produkty, bardzo rzadko ale jednak. Wszystko teraz kręci się wokół mojej malutkiej córeczki Jagódki, która jutro kończy 4 miesiące i nie zawsze pozwala mi na długie przesiadywanie w kuchni. 

Ciasto a'la 3 bit, ale napisze z czystym sumieniem, że lepsze, a wszystko za sprawą chrupiącego spodu, który nawet jeśli jest 3 dni w lodówce to nie mięknie i dalej jest chrupiący. 

~~SKŁADNIKI~~

Spód
  • suchary 230 g. ( 1 op. )
  • nutella 400 g. ( 1 mały słoiczek )

Suchary zetrzeć na tarce lub zmielić blenderem. Nutellę odkręcić, wieko odłożyć a słoiczek wstawić do garnuszka z ciepłą wodą, aby stała się płynna.  Wlać do sucharów. Wyłożyć na blachę o wymiarach 25x 35 cm. Wyrównać łyżką zamaczając ją w wodzie. Wstawić do lodówki. 

Warstwy
  • krem karpatkowy w 5 minut 2 op.
  • mleko 800 ml.
  • herbatniki 200 g.
  • krakersy słone ok. 90 g.
  • śmietana kremówka 30 % 600 ml.
  • śmietan- fix 2 op.
  • masa krówkowa 300 g.
  • kakao prawdziwe gorzkie do obsypania

Krem karpatkowy przygotować według wskazówek na opakowaniu. Wyłożyć połowę masy na spód sucharkowy. Wyłożyć herbatniki, podgrzaną w garnuszku z wodą puszkę masy krówkowej i drugą połowę kremu. Na krem krakersy oraz ubitą na sztywno z fixami śmietanę kremówkę. Obsypać grubo kakao. 


* masę krówkową wyrównać łyżką zanurzając ją w wodzie 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia