9 listopada 2015

DOMOWE FRYTKI Z PIEKARNIKA

Smaczna i zdrowa alternatywa dla frytek smażonych w głębokim oleju. Polecam jak najbardziej ! 






Składniki: 

  • ziemniaki 0.5 kg. 
  • sól do smaku
  • olej 3-4 łyżki
  • pergamin
Metoda:

  1. Ziemniaki obrać, pokroić na formę frytek. Umyć i odsączyć ręcznikiem papierowym ( dokładnie ). 
  2. Skropić olejem i wymieszać. 
  3. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Frytki wyłożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 20-25 min. w zależności od piekarnika. 
  4. Frytki przełożyć do miski, posolić i wymieszać. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia