6 czerwca 2015

PASTA JAJECZNO TUŃCZYKOWA

Z serii wiem co jem. Pasta jest kremowa a wręcz aksamitna i delikatna. Świetne smarowidło na kanapkę na śniadanko a nawet kolację. 




Składniki:

8 jaj ugotowanych na twardo 
tuńczyk w puszce 2 puszki
majonez light 2 łyżki
cebula 1 szt.
sól, pieprz do smaku
szczypior siekany 3-4 łyżki

Sposób przygotowania:

1. Jaja pokroić na mniejsze części. Umieścić w misce. Dokładnie zmiksować blenderem.
2. Tuńczyka odsączyć z sosu. Dodać do jaj i ponownie zmiksować aż konsystencja będzie gładka. 
Dodać majonez, sól, pieprz, szczypior i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. 
Zmiksować blenderem. Pastę nakładać na kanapki. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia