4 czerwca 2015

MROŻONY JOGURT JEŻYNOWO ANANASOWY

Przepyszny jogurt, którym można rozkoszować się w upalne dni. Przyniesie nam ulgę i orzeźwi. 
Jest to doskonała alternatywa dla kupnych lodów, bo w mojej kuchni jak wiadomo jest zdrowo ! ;) 
Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu, wręcz marne 10 minut, ale za to czas oczekiwania jest "trochę" dłuższy. Jednak wolę się poświecić, bo wiem, że nie będę tego żałować.




Składniki:

jeżyny 300 gram
ananas 200 gram (świeży lub mrożony i dojrzały)
jogurt grecki 5 kopiastych łyżek
śmietana kremówka 100 ml.
miód płynny 1 łyżka
sok z cytryny 1- 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Jeżyny umyć i zmiksować blenderem razem z ananasem ( ananasa należy obrać i użyć tylko słodkich części )
Umieścić w misie. Dodać jogurt, miód i śmietanę. Zmiksować mikserem ok. 2 min. 
Przelać do naczynie, które ma pokrywkę i umieścic w zamrażarce. Co 30 minut- 1 godziny wyciągamy i miksujemy, aby nie powstały kryształki lodu. Tę czynność powtarzamy 4-5 razy. Potem możemy nakładać do pucharków :) 

1 komentarz:

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia