19 maja 2015

ZUPA OGÓRKOWA

Tradycyjnie ! Jak u mamy ! :) Smaczna zupka z ogórków kiszonych. Chyba wszyscy lubią zupę ogórkową. Jednak każdy robi ją na swój sposób. Ja przedstawię swój :) 



Składniki:
woda - 2.5 l. 
ziemniaki - 4-5 szt. 
warzywa mrożone( brokuł, kalafior, marchew) - 1 opakowanie
śmietana kwaśna - 1.5 łyżki 
kostka rosołowa - 1 szt. 
sól morska - 1 łyżeczka 
pieprz czarny mielony - do smaku 
warzywa suszone - 2 łyżki 
koper świeży - 1 łyżka
kucharek- do smaku


Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać wodą. Wstawić na gaz. Dodać łyżeczkę soli i warzywa suszone.
2. Po 20 min. dodać warzywa mrożone i kostkę rosołową. Gotować aż warzywa zmiękną (ale się nie rozgotują).
3. Zupę doprawić do smaku zdjąć z gazu oraz dodać zahartowaną śmietanę. Wymieszać. Na koniec posypać koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia