26 maja 2015

CZEKOLADOWE NALEŚNIKI BANOFFEE Z TWAROŻKIEM I SOSEM ORZECHOWE TOFFI

  • Inna wersja banoffee. Naleśniki czekoladowe z farszem twarożkowo bananowo orzechowym, polane pysznym sosem toffi. Takie naleśniki można podawać na śniadanie lub jako słodki obiad. Polecam.



  • Składniki:
  • Naleśniki:
    mleko 3,2% 600 ml. 
    mąka 200 gram 
    jaja 4 szt. 
    sól 1 szczypta 
    kakao 1 czubata łyżka
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    olej z pestek winogron 1 łyżka 
    Farsz:
    twaróg 250 gram 
    śmietana kremówka 300 gram 
    masło orzechowe 1 łyżka L
    cukier waniliowy 1 opakowanie 
    banan 3 szt. 
    Sos:
    kajmak 1 łyżka 
    masło orzechowe 1 łyżka 
    mleko 3,2% 3-4 łyżki 
    kakao 1/2 łyżeczki
  • Sposób przygotowania:
  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksować. Odstawić na 30 min. Usmażyć naleśniki. 
  • 2. Farsz: W malakserze umieścic śmietanę. Ubić na sztywno. Dodać twaróg, cukier i masło. Zmiksować. 
  • 3. Banany obrać i zmiksować blenderem. Dodać do farszu. Zmiksować na gładką masę. 
  • 4. Sos: W rondelku umieścic wszystkie składniki. Mieszać do rozpuszczenia. 
  • 5. Na każdego naleśnika nałożyć po 2 łyżki farszu. Zwinąć. Polac sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za każdy komentarz :) pozdrawiam serdecznie Kuchnia Paulettes.

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia